04.01.2013 3073

Merkezimiz 1986/1987 Eğitim ve Öğretim yılında Fatih Çıraklık Eğitim Merkezi adı altında Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde eğitime açılmıştır.1989/1990 Eğitim ve Öğretim yılına kadar dershane yetersizliğinden Merkezimize kayıtlı çırak öğrenciler ve kursiyerlerimiz Bayrampaşa Ali Ülker Çıraklık Eğitim Merkezinde  eğitim görmüşlerdir.1990/1991 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren Fatih Riyaziyeci İlkokulu yanında bulunan boş binaya taşınarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Merkez binası 1992 yılında bakım ve onarımdan geçirilmiştir.Bakanlığımızın 07/03/1991  tarihli kararı ile  Eyüp Çıraklık Eğitim Merkezi ile Merkezimiz birleştirilerek Fatih ve Eyüp ilçelerinin çıraklık,kalfalık ve ustalık eğitimleri tek Merkezde birleştirilmiştir. 29/6/2001 tarihli ve 4702 sayılı Kanun ile adımız Fatih Mesleki Eğitim Merkezi olarak değiştirilmiştir. Halen 4 derslik, 3 Atölye(Makine Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi)  ile aynı yerde faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Merkezimiz İstanbul Avrupa  Yakasında belge denklik işlemlerinde yetkili Merkezlerden biri  olup halen kapsamda bulunan 153 meslek dalında kalfalık,ustalık ,usta öğreticilik ,işyeri açma belgeleri eğitim yada doğrudan sınavla hak sahiplerine verilmektedir. Hitap ettiğimiz kesim 15 yaşından itibaren tüm meslek sahipleri olup çırak olarak çalışmakta olan ve çeşitli sebeplerle eğitim ve öğretim hayatına devam edemeyen gençlerin topluma  meslek sahibi bir birey olarak kazandırılması anlamında da sosyal bir  görevi üstlenmiş bulunmaktadır.